DHA AB

Beridet bågskytte på Örnäs!

På Islandshästens Dag, hade vi förmånen att introducera ett gäng nya Team med Islandshästar i Beridet bågskytte! Foto: Lotta Lindon På Islandshästens Dag, hade vi förmånen att introducera ett gäng nya Team med Islandshästar i Beridet bågskytte! Foto: Lotta Lindon

Som en riktig oas invid det vackra naturreservatet Örnässjön, och med storstadsljuden tätt vinande utanför, ligger Örnäs Gård, en undangömd pärla i Kungsängen strax utanför Stockholm. 

En komplett anläggning som har allt, och ett café som är välbesökt även av dem som inte är så intresserade av hästar. För oss som är historieintresserade, kan vi också meddela att när Karl XII avled i Norge i början på 1700-talet och skulle fraktas de 40 mil hem till huvudstaden, var det denna gården i trakten, som man fann mest lämplig att härbärgera hela följet med 280 personer och 450 hästar i!

Idag driver man här en ridskola, uteritter och uppfödning med inriktning på Islandshäst, där ägarna sedan 1999, Nina Keskitalo och Eva Spegel också har ett stort intresse för klassisk dressyr. Vi hade blivit inbjudna att hålla en endagarskurs i Beridet bågskytte för Örnäs Ryttarsällskap och fick jobba med flera av ridskolans hästar. Ni som känner oss, vet att vi verkligen brinner för att komma ut och berätta om vikten av att ha väl förberedda hästar i den här sporten, och visa hur vi förbereder dem!

Det blev en fantastiskt trevlig dag, allt var så välordnat, det var duktiga ekipage och trevligt folk. Att Örnässjön blänkte i bakgrunden vid lunchen, och från ovalbanan som för dagen var vår arbetsplats, gjorde inte heller att helhetsintrycket av dagen försämrades.

Ett extra varmt tack skickar vi till Eva Jordan, som varit vår kontaktperson och som tagit så väl hand om oss från början till slut. Vi kommer gärna till Örnäs igen!
 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar