DHA AB

Två tävlingsläger inledde årets lägersäsong!

Årets två tävlingsläger är avslutade och vi är oerhört glada och stolta över allas inividuella framsteg! Foton: cyroo.se Årets två tävlingsläger är avslutade och vi är oerhört glada och stolta över allas inividuella framsteg! Foton: cyroo.se
I skrivande stund har de sista gästerna från Danmark lämnat gården och det andra av årets två tävlingsläger avslutats! Det har varit två fantastiska veckor och vi känner oss väldigt priviligerade som får möjligheten att coacha några av Skandinaviens bästa och lovande Beridna bågskytte-Team!

Vi började med juniorerna, där vi förutom träning- och träningstävling i Ungersk och Koreansk gren, bland annat hade sponsorbesök och filmades av Linnéa Engblom! Filmen kommer att användas som en reklamfilm för att framför allt locka unga till att börja idrotta och bli nyfikna på att prova på Beridet bågskytte. Vi ser verkligen fram emot att följa Mimmi Fagrell/Love, Katarina Kock/Zero Dreams' Eye Catcher och Eowyn Norén/Zvante, som redan är på tävlingsbanorna.

Seniorlägret bjöd på en spännande Dansk-Svensk mix, med tre tjejer från Danmark, varav två varit på clinics med oss förut: Futte Enevoldsen (tre clinics) och Jane Marie Hojberg Jensen (en clinic) samt två grabbar från Sverige: Jan Norell (en clinic) och Otto Widén (en clinic). Vädret var lite spännande med ömsom regn och ömsom blåst, men det var ingenting som dessa krigare verkade bry sig om nämnvärt! Vi ägnade en dag åt varje gren, hade en träningstävling och avslutade med den grenen vi själva tycker är absolut roligast: den Polska jaktbanan. Det kommer att bli en spännande tävlingssäsong och kommande säsong även på seniorsidan för Danmark samt för Jan Norell och Flash från Sverige som är den som redan är ute och tävlar av de Svenska deltagarna på lägret.

Årets stora nyhet för båda grupperna har varit att rida en ostängslad Polsk jaktbana, något som vi tror och hoppas kommer bli allt vanligare på Mästerskaps- och Grand Prixnivå då det utgör det ultimata testet på Teamworket med din Teamkompis hästen. Den ger också en måttstock på vad vi behöver träna på, och om medlemmarna i Teamet befinner sig på samma nivå. Ibland är hästen bättre än oss, och då måste hästen vänta in våra färdigheter som ridning eller nockning. Ibland är vi bättre än hästen och då får vi klart för oss vad hästen behöver hjälp att träna på, som exempelvis mentala spärrar eller att orka bära sig i en lugn galopp.

Vi är oerhört glada och stolta att alla på Tävlingslägren har klarat av uppgiften trots deras egna föreliggande tvivel! Nu pausar vi lägerverksamheten till tisdag i nästa vecka då vi kör årets första nybörjarläger för vuxna. Vi kommer sen att ha läger varje vecka på hemmaplan till och med den 23 augusti. Har vi sagt att vi älskar vårt jobb?

Vi önskar er ett skönt slut på juni och glöm inte att njuta av den fantastiskt vackra svenska sommaren! 
 

/Ylwa och Mats

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar