DHA AB

Hästen i fokus på workshop i Österrike!

Det uppstod många bra diskussioner bland de deltagnde tränarna, när de fick möjlighet att fokusera enbart på hästarna. Foto: Arch-ed Det uppstod många bra diskussioner bland de deltagnde tränarna, när de fick möjlighet att fokusera enbart på hästarna. Foto: Arch-ed

I helgen var vi i Österrike och höll en workshop om Beridet bågskytte och hästträning för verksamma instruktörer i sporten från England, Finland, Polen, Skottland och Österrike!

Vi hade blivit inbjudna av EU-projektet Arch-Ed som gästtränare eftersom hästarna som deltog inte var tränade för ändamålet, vilket var huvudsyftet med denna workshop. Arch-Ed är ett projekt som blivit möjligt tack vare ERASMUS+ Sportprogram och initiativtagare till projektet är Kawalkada Sport club i Polen. Syftet med projektet är att marknadsföra sporten Beridet bågskytte speciellt genom att göra den attraktiv för ungdomar, att utbyta erfarenheter och utvidga verktygslådan mellan tränare samt att tillsammans skapa en manual om hur vi helt enkelt ska lära ut Beridet bågskytte. 

Hästen var i fokus under hela helgen och vi utgick från att delge våra erfarenheter och vår vision när det gäller att möta individer - hästar och ryttare, som aldrig har kommit i kontakt med sporten tidigare. Det uppstod många bra diskussioner bland de deltagande tränarna, när de fick möjligheten att fokusera enbart på hästarna, vi pratade också mycket om hur vi ska lyckas skapa bra prestationsmiljöer för alla inblandade.

Vi är väldigt tacksamma för möljigheten att delta i den här workshopen och vi riktar ett extra varmt ttack till arrangören samt till Iris och Karl för den superservice ni gav oss under hela vår vistelse i Österrike. Jätteroligt att träffa både nya människor och gamla bekantskaper! Bildspelet nedan är sammansatt med bilder från Arch-Ed, cyroo.se och Katariina Cozmei.

Here you can read this blogpost in English.

loading...

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar