DHA AB

Första tävlingen för i år avklarad!

Den första tävlingen för året är alltid som en träningsrunda. Denna helgen var inget undantag! Foto: CanonKillarna Den första tävlingen för året är alltid som en träningsrunda. Denna helgen var inget undantag! Foto: CanonKillarna

En åtta timmar lång resa i en riktning till Göteborg Horse Park, gjorde Dalfolket till de mest långväga Beridna bågskyttarna på tävlingen Västkustkampen som gick av stapeln i helgen och som arrangerades av den nystartade föreningen Västsveriges Beridna Bågskyttar!

För Mats, som är den av oss som tävlar för tillfället, var det årets första tävling och den blir alltid som en träningsrunda där man checkar av vad som behöver filas på inför de kommande Mästerskapen. Mats har i år kvalat in till både SM i Norrtälje den 2-4 augusti och till EM i Polen den 12-15 september, men vi har ju inte bara egna prestationer att tänka på när vi åker iväg, utan även coachning av andra Beridna bågskyttar.

Helgens största men inte helt oväntade underdog bland coachningarna var Jan Norell och Flash O'Doc, som var på tävlingsläger hos oss får någon månad sedan, den andra kursen hos oss. Han lyckades nå sitt mål med en lugn Flash, en HA1-gradering som ger en biljett in till SM, en fjärdeplacering, en bronsplats samt personbästa i Ungersk gren och en bronsplats totalt. Grymt presterat, ett väldigt roligt Team att jobba med! Vi är också otroligt nöjda med Akademins hästar denna helgen, både Barcos Fancy Cat med Mats på ryggen och Zero Dreams' Eye Catcher med Katarina Kock på ryggen, gjorde båda väldigt bra från sig.

Nu är resultaten inskrivna i resultatbanken som siffror bland andra siffror, och inget antydande ges om vare sig svetten, tårarna eller kampen bakom dem. Nu lägger vi denna tävlingen till tävlingsbanken och drar nytta av erfarenheterna som den gett oss!

Du som är intresserad av vårt ideella arbete i BK Siljanspilen och föreningens resultat från helgen, får gärna gå in och kika här! Bilden är tagen av CanonKillarna.

 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar