DHA AB

Den Svenska tävlingssäsongen avslutades med SM!

Beridet bågskytte som en lagidrott visar väldigt tydligt, att Teamet i sin helhet inte fungerar när någon i Teamet faller bort. Foto: Peter Arlekrans Beridet bågskytte som en lagidrott visar väldigt tydligt, att Teamet i sin helhet inte fungerar när någon i Teamet faller bort. Foto: Peter Arlekrans

Uppladdningen inför SM för oss som ideella ledare i BK Siljanspilen, blev allt annat än optimalt med en bruten fot och ett vänsterben i gips på en av oss. Detta resulterade såklart i, att de praktiska förberdelserna hamnade i den enes knä!

När man inte kan göra något annat, än att sitta ner en hel tävlingshelg, så har man mycket tid att iaktta och reflektera över saker man kanske annars tar för givet. Den första reflektionen är att vi, som alltid har pratat om sporten Beridet bågskytte som en lagidrott och pratat i termer av Team, får väldigt tydligt visat, att Teamet i sin helhet inte fungerar när någon i Teamet faller bort (Team = ryttare/häst/ledare/övriga medlemmar). 

Det blir också väldigt klart, att det inte heller är en enkel kombination att både vara ledare och tävla samtidigt under ovanstående förutsättningar. Denna helgen fick Mats och jag vår support från "den världen vi från början kommer ifrån": Riddarvärlden och vi vill skicka ett extra varmt och stort tack till er alla för ovärderlig hjälp och stöttning! Det blev ett brons i Koreansk gren på lördagen samt en sjätteplacering totalt, och en tiondeplats totalt för Katarina som vi sponsrar med hästen Zäta. Båda är under förutsättningarna nöjda! Många hurrarop skickar vi också till Teresa och Linda som med kort varsel inringdes som hästskötare. Ni har alla en del i detta var och en av er!

Vi är också väldigt stolta över Eowyn Norén/Zvante (totalsjua junior) och Richard Svensson/Zvante (totalfemma senior) båda från BSK Sturarna, där vi haft ett litet finger med i spelet till en positiv utveckling samt över Tidan-Teamet Jan Norell och Flash O´Doc för att ha tagit sig in i den absoluta toppen på mindre än ett år och som totalt slutade på en fjärdeplats bland seniorerna! 

Hur det gick för de övriga medlemmarna från BK Siljanspilen kan ni läsa om här, Peter Arlekrans från Bågskyttebilder tog massa fina bilder från söndagen och jaktbanan, kika in och kolla på dem!

Mellan 2016-2019 har vi på Akademin sponsrat medlemmarna i BK Siljanspilen med coachning på tävling, i och med den nu för vår del avslutade Svenska tävlingssäsongen, avslutar vi det sponsoravtalet. Vi kommer givetvis fortfarande att vara aktiva i föreningen, hålla träningar och arbeta för att sporten ska växa.

Nu hoppas vi på att foten läker som den ska och ser fram emot ett nytt ridläger på gården med start imorgon! 
 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar