DHA AB

En Fjärdeplats för Team Sweden på EM!

Ett personbästa i skjutpoäng med hela 86,9% blev det för Mats under EM i Polen. Tack Bågar & Pilar och Mej Optik! Foto: Katariina Cozmei Ett personbästa i skjutpoäng med hela 86,9% blev det för Mats under EM i Polen. Tack Bågar & Pilar och Mej Optik! Foto: Katariina Cozmei

EM i Polen är avslutat och för Team Sweden blev det ett väldigt lyckat sådant, strax utanför pallplats med en hedrande fjärdeplacering!

Det var extra roligt att se flera nya och duktiga länder i detta EM: Holland (4 juniormedaljer), Kazakstan (två 4:e placeringar i Young riders) och Ryssland (4 seniormedaljer). I Ryssland fyller man en fotbollsarena med publik under en tävling i Beridet bågskytte, det är ett land som kommer att komma stort i toppen de närmaste åren. En reflektion över detta blir, hur Sverige ska lyckas hänga med i utvecklingen? Det kommer att ställas helt andra krav framöver om Sverige ska hålla sig kvar i toppen!

Individuellt så blev det ett personbästa i skjutpoäng i den Ungerska grenen för Mats med hela 86,9% av totalpoängen, som därmed fick den högsta skjutpoängen procentuellt i den Ungerska grenen i Team Sweden! Här vill vi uppmärksamma både Bågar och Pilar och Mej Optik för förstklassig utrustning, ett jättetack till er båda! Mats VM-silvergren Polsk jaktbana slutade dock abrubt efter en första fin runda och tre högstapoäng i den andra på de tre första tavlorna. Sedan blev det fummel med pilar med en avåkning till följd vid fjärde tavlan. Besvikelsen var så klart stor, då känslan i kroppen var exakt samma som på VM i Ungern förra året! Denna gången fick han dock nöja sig med att veta att det hade blivit en bra placering, vann den Polska jaktbanan gjorde Wojtek Osiecki (Mr Jumer Bar), Polen, som också hade byggt den. (Mats slutade totalt på en 15:e plats i EM). Ett stort grattis till alla medtävlande för fina prestationer! Resultaten för den nyfikne hittar man här.

Vi vill skicka ett extra varmt tack till hela Team Sweden och våra medtävlande för en rolig vecka, till Michalina Jaskólska-Pyrek och Anna Sterczyńska från Kawalkada Horseback Archery - Michalina för fantastisk service från början till slut, till Anna för att vi fick rida Lelek (filmen) och för att ni tog på er att arrangera det andra Europeiska Mästerskapet!

 

Fullblodet Lelek, en häst som vi gärna rider igen om vi tävlar något mer i Polen!

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar