DHA AB

En dröm som går i uppfyllelse!

En dröm som går i uppfyllelse, att göra ett försök att låta Jeenials linjer leva vidare! Foto: cyroo.se En dröm som går i uppfyllelse, att göra ett försök att låta Jeenials linjer leva vidare! Foto: cyroo.se

Jeenial var hingst till 2006, då var han nio, och nästan precis efter han blivit kastrerad, kom han in i vårt liv. Det har alltid varit en stor sorg att han var kastrerad, vi hade så gärna behållit honom som hingst. Dels för att han har fått fantastiska avkommor, men framför allt för att han är en once-in-a-lifetimehäst! Att låta hans linjer få leva vidare.

Nu kan det i alla fall ha dykt upp en möjlighet för oss att göra ett försök, då ägaren till hans dotter Extasia, är villig att låta henne betäckas för att Jeenial ska få bli morfar. Vi kan inte nog uttrycka vår tacksamhet för den här möjligheten och för förtroendet! Det kommer att påbörjas ett arbete att välja ut en lämplig hingst och tidigast sker betäckning under nästa år, dvs 2020. Det är en dröm som i så fall går i uppfyllelse!

I helgen som var, fick Jeenial träffa Extastia för allra första gången. Det blev ett fantastiskt möte! De är så otroligt lika både till utseende och sätt, och det var som om de kände igen varandra. När han tittade åt höger, gjorde hon det också, när han nosade på tråden, gjorde hon det också. Och när han var nere på bågskyttebanan, föjde hon med honom helt lös. Det var en sådan harmoni mellan far och dotter, att vi som var runt omkring dem, blev helt tagna.

Nu vill vi ha tips på en lämplig kavaljer till Prinsessan, här är hennes stamtavla! Det ska vara en hingst med hög ridbarhet och en fantastisk mentalitet, gärna med kort rygg och härlig utstrålning. Färg: helst skimmel eller svart, men alla förslag beaktas! 

 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar