DHA AB

Tack igen Stockholm!

Horse Show är nog det mest spektakulära man kan uppleva i Sverige - mycket publik och massor som händer runt omkring!  Foto: Pernilla Hägg Horse Show är nog det mest spektakulära man kan uppleva i Sverige - mycket publik och massor som händer runt omkring!  Foto: Pernilla Hägg

I tisdags förra veckan åkte Team Jeenial ox för den tredje gången ner till Sweden International Horse Show för att representera det Arabiska fullblodet och sprida information om sporten Beridet bågskytte!

Det går liksom inte att förbereda sig för ett sånt här evenemang förutom att se till att hästen orkar med, det viktigaste är dock utan tvekan att ha en väldigt bra kontakt med sin häst. Horse Show är nog det mest spektakulära man kan uppleva i Sverige - mycket publik och massor som händer runt omkring! Vi hade åter igen en väldig tur med stallkompisarna i vår showkorridor, vi blev bekanta med flera nya ekipage med fantastiskt duktiga hästar och vi har haft en otroligt rolig vecka tillsammans! Även hästarna fick jättebra kontakt, och det kändes som att det snackades hej vilt om stort och smått så snart vi tvåfotingar hade sagt god natt och lämnat arenan. 

Tisdagen och onsdagen var som vanligt repetitionsdagar och redan första kvälen fick vi möjlighet att träna helt själva inne på stora arenan. Lyx! Vi skulle ha uppträdanden i mässpaddocken varje dag och en nyhet var, att båda hästarna skulle stå i en klapphage några gånger per dag i stället för som tidigare år, en häst i rasboxen hela tiden. Besökarna tyckte det var sämre eftersom man fick hålla koll på tiderna om man ville träffa en speciell ras, för hästarna var det absolut en bättre lösning! Årets stora grej för vår del, var precis som förra året lördagskvällen inne på stora arenan, vi deltog även för första gången i en prova på ordnad WE (Working Equitation)-tävling i mässpaddocken första dagen, och det tyckte Jeenial var jättekul!

Arabhästföreningen lockade full publik i mässpaddocken både lördag och söndag och Jeenial glänste som vanligt inne på den stora arenan när det var dags. Det var första gången som Jeenial fick stå i klapphage i år, det gillade han! Tog sig extra tid med alla barn och pussade utvalda flickor mitt på munnen. Det har som vanligt varit otroligt roligt att få berätta om det Arabiska fullblodet och om Beridet bågskytte och vi vill skicka ett extra varmt tack till er som är vår publik för all positiv feedback vi fått under veckan! Det betyder mycket för oss. Jättetack också till Arabhästföreningen och Hästavelsförbundet för att vi fick vara med om detta ytterligare ett år, det är en upplevelse varje gång! Och såklart Teamet samt April April Araber som var våra showkompisar alla fyra dagarna för gott Teamwork! Nu blir det några dagars vila och återhämtning för hela Team Jeenial ox, lite mer sömn, lite nyttigare mat, mycket frisk luft i härlig snö och vackert solsken!

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar

Redan första kvällen fick vi möjlighet att träna helt själva inne på stora arenan. Lyx! Foto: cyroo.se
Stort tack för förtroendet att få representera det fantastiska Arabiska Fullblodet för tredje året i rad! Foto: SIHS 2019