DHA AB

Sportlovs-skytte!

Basse och Herman var glada i det härliga vårvädret! Foto: cyroo.se Basse och Herman var glada i det härliga vårvädret! Foto: cyroo.se
Under de nio år som vi har haft vår fasta bas i Rättvik, så har det aldrig tidigare hänt, att vi har kunnat ha banan öppen i februari. Det är en period som det vanligtvis är massor med snö och kallt! Inte i år. Snödagarna kan räknas på händernas fingrar och våren verkar just nu, ha kommit för att stanna.

Den milda vintern gjorde att vi kunde öppna Gärdsjöbanan för en dag med sportlovs-skytte till häst! Och det blev en härlig dag för alla inblandade. Vårvindarna kan vara friska, men vi var tacksamma över att vinden höll sig lugn denna dagen, detta gjorde också att vi fick alla väder. Morgonen var krispigt vit och spöklik med hästarnas konturer suddigt avtecknade i hagen. Sedan följde sol på klarblå himmel och en lite molnigare eftermiddag.

Vi valde av flera anledningar att starta upp i liten skala, då vi var tvungen att vädersäkra med ett ridhus för en plan B. Först till kvarn blev familjen från Ekerö i Stockholm, med två systrar där en till vardags tävlade i långbåge och en red. Tjejerna fick äran att prata i direktsänd radio, då vi fick ett oväntat men välkommet besök av P4 Dalarna och tyckte det var svårt men roligt!

På eftermiddagen gästades vi av familjen från Borlänge där far och dotter tävlade om att skjuta mitt i prick. Dottern vann! Banan var hård och fin, hästarna och eleverna glada. Tack alla som vi fick möjligheten att träna denna dagen, och på återseende! Ett varmt tack också till vår samarbetspartner Bågar & Pilar som alltid förser oss med förstklassig utrustning, utan er inget skytte. Här kan ni höra radiointervjun! Första klippet ca 2 h 46 min in, och andra ca 3h 04 min. Direktsänt!
loading...

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar

TEAM Jeenial ox

Team Jeenial ox fick under februari 2020 ett fantastiskt fint hedersomnämnande som mest inspirerande team i sin kategori från World Bitless Asspciation!