Dalaidrotten på agendan!

Från vänster: Peter Helander, Riksdagsledamot, Ylva Thörn, Landshövding Dalarnas län, Björn Eriksson, Ordförande Riksidrottsförbundet, och så vi! Foto: Henrik Mases Från vänster: Peter Helander, Riksdagsledamot, Ylva Thörn, Landshövding Dalarnas län, Björn Eriksson, Ordförande Riksidrottsförbundet, och så vi! Foto: Henrik Mases

Landshövdingen i Dalarna bor i ett hus som kallas Residenset. Huset byggdes på 1730-talet som privatbostad och år 1771 flyttade den första Landshövdingen in.

Igår tillbringade vi eftermiddagen och kvällen hos den nuvarande Landshövdingen Ylva Thörn i samband med att Riksidrottsförbundets Ordförande Björn Eriksson var i länet. Det var den tredje gången som Ylwa var på Residenset (två första gångerna med f.d Landshövding Maria Norrfalk och Projekt Q/Fifteen women with a million ideas samt Ambassadörer för Kvinnligt företagande) men första gången för Mats.

Landshövdingen hade bjudit in till samtal med representanter från idrottsrörelsen, besöksnäringen, politiken och Trafikverket för att prata om idrottens möjligheter och utmaningar i Dalarna. -"Idrotten i Dalarna är en stor del i Länsstyrelsens arbete med att främja både folkhälsan och besöksnäringen i länet och den här dagen blev ett gyllene tillfälle att prata med varandra om idrott, och att hitta vägar framåt i samarbeten", säger Ylva Thörn.

Vi hade den stora förmånen att ha Peter Helander, Ylva Thörn och Henrik Mases (bla Mases Snow Cross, XL Bygg Mora), vid bordet under kvällens middag, och det blev många givande och intressanta samtal om vikten av samverkan över gränserna för idrottens överlevnad. Nu börjar det gedigna arbetet att se till att alla bra idéer sätts i verket!

loading...

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar