Nya direktiven gör att vi stänger ner april i Stockholms län

Nya direktiven gör att vi stänger ner april i Stockholm samt väljer att inte tävla denna månad. Vi fortsätter att följa utvecklingen månad för månad. Nya direktiven gör att vi stänger ner april i Stockholm samt väljer att inte tävla denna månad. Vi fortsätter att följa utvecklingen månad för månad.

De senaste dagarnas förbud/direktiv från regering och folkhälsomyndighet samt vår egen kommun och vårt län, gör att vi har tagit beslutet att ställa in april månads verksamhet i Stockholm. Vi kommer inte heller att åka på några tävlingar under denna period, och fortsätter att följa utvecklingen månad för månad. För er som inte vet, så bor vi i Rättvik, Dalarna och vi åker till anläggningen i Stockholm vid varje tillfälle med två utbildade hästar!

Riksidrottsförbundets senaste direktiv är en rekommendation att ställa in alla arrangemang om de innefattar andra länder eller andra delar av Sverige. Med andra ord, vill de inte att vi ska förflytta oss över länsgränserna. Ridsportsförbundet har stängt ner alla tävlingar från och med imorgon, beslutet gäller tills vidare. Sportkommitten på Svenska Bågskytteförbundet meddelar att det råder stor osäkerhet gällande tävlingssäsongen 2020.

Vi hörde om en incident i Rättvik häromdagen, där en person på genomresa, som under tiden han handlade öppet sa att han var positivt testad för Covid-19, flydde sin hemort för att åka till fjällen i Dalarna. Det är just den här nonchalansen hos våra medmänniskor som gör att viruset nu sprider sig i rasande fart, det går ut över våra gamla och dem med ansträngd motståndskraft/bakomliggande sjukdom. Och de flesta vet ju inte ens om att de är smittbärare. Vem vet om just du har träffat den här mannen och flera som honom?

Samtliga berörda april-elever är kontaktade, och vi tackar er för den otroliga förståelse som vi har mött! Tillfälle att rida igen ges så snart vi kan åka över länsgränserna igen.

Vår anläggning i Rättvik håller tills vidare öppet lokalt, kika gärna in på de nya erbjudanden som vi lagt ut, däribland privatlektioner. Kom också i håg att vi alltid erbjuder digital coachning! Vi börjar också idag med digitala veckosändningar, mer om dessa kommer du att hitta på vår Facebooksida.

 

/Ylwa och Mats

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar