DHA AB

Sverigecupen, tävla på distans!

Det blev guld på Raidbanan (f.d Koreansk gren) och ett brons totalt för Jeenial och Mats i den första deltävlingen av Sverigecupen! Foto: cyroo.se Det blev guld på Raidbanan (f.d Koreansk gren) och ett brons totalt för Jeenial och Mats i den första deltävlingen av Sverigecupen! Foto: cyroo.se

Tävlandet har ju avstannat pga Coronaviruset, men i helgen kördes den första deltävlingen av tre i Sverigecupen, en tävling i Beridet bågskytte som körs på distans, dvs på allas hemmabanor, arrangerad av Svenska Bågskytte Förbundet. 

Vi tävlar för föreningen BK Siljanspilen i Rättvik och vår hemmabana heter Gärdsjöbanan. Det var det första tillfället att på riktigt testa de nya reglerna i den f.d Ungerska grenen som numera kallas Tornbanan, och det var nyttigt och spännande!

En av de stora fördelarna med att tävla på distans är ju att man slipper resa, att det inte är publik och därmed inte så många som kan göra en nervös. Sånt är ju viktigt när man precis har börjat tävla, och vi hoppas verkligen att det blir större uppslutning kring dessa tävlingar framöver! Några som sällan blir nervösa är Mats och Jeenial, det blev ett guld på Raidbanan (f.d Koreansk gren) för Jeenial och Mats denna dagen, ett brons på Tornbanan och ett brons totalt. Det var de jättenöjda med och tyckte formen för tävlandet var super!

För att delta i Sverigecupen, måste du ha tävlingslicens. Hör med din förening/klubb vad som gäller!
 

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar