DHA AB

Beridet bågskytte och Yoga, årets lägersuccé!

Yoga: andningen, fokuset, balansen och harmonin samt rörelser som ger långa och uthålliga muskler, precis vad vi behöver i det Beridna bågskyttet! Foto: cyroo.se Yoga: andningen, fokuset, balansen och harmonin samt rörelser som ger långa och uthålliga muskler, precis vad vi behöver i det Beridna bågskyttet! Foto: cyroo.se

Årets pilotläger är avklarat, det där vi för första gången kombinerade yoga med Beridet bågskytte!

Idén kom från början från Linda, en av våra elever i Tyresö Bågskyttar, då det hade blivit ett väldigt populärt inslag i Stockholm förra året. Vi gillade idén och såg tydligt kopplingarna som vi kunde dra nytta av i den Beridna delen: andningen, fokuset, balansen och harmonin samt rörelser som ger långa och uthålliga muskler, precis vad vi behöver i det Beridna bågskyttet! Så vi kontaktade Anna på Hygge Yoga i Rättvik för planering och genomförande. Anna har, förutom att vara yogainstruktör, även jobbat som personlig tränare och tycker det är extra roligt att jobba aktivt gentemot olika sporter.

Och konceptet blev otroligt lyckat! Anna hade en timmes yogaklass med lägerdeltagarna varje dag, där vi sedan kunde väva in det de lärt sig i vår del av träningen. Definitivt något som vi kommer att köra en repris på under kommande år, tusen tack Linda för tipset!
 

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar