DHA AB

När en familjemedlem mår dåligt

När en familjemedlem mår dåligt, är det jobbigt att stå bredvid! Foto: cyroo.se När en familjemedlem mår dåligt, är det jobbigt att stå bredvid! Foto: cyroo.se

Barco, som alltid varit en väldigt frisk häst, drabbades av kolik i helgen. Han är en häst som liksom "bara kör på", och vi märkte det först, på att han var ångande varm när vi tog in för kvällsfodring. Tempen visade på dryga 40 grader och han ville varken äta eller dricka. Sen kom de karaktäristiska tecknen, med försök att kissa, skrapa med hoven i marken och huvudet vänt mot magen. Vi höll på att förlora Jeenial 2010 och blev tvungna att buköppna honom, så nu blev vi såklart sjuka av oro.

När en familjemedlem mår dåligt, oavsett om det rör sig om en fyrbent eller tvåbent, är det jobbigt att stå bredvid! Nätterna var värst, och det blev inte mycket sömn för någon av oss under helgen. Två gånger var vi inne till Veterinären där han fick sonderas med vätska, fick smärtstillande och kramplösande medicin, och igår var det första dagen som han var feberfri. Hösten gav oss dessutom ett underbart regnväder, som innebar vätska i gräset och en stunds betande utomhus, så nu verkar magen vara igång! Han äter, dricker och gör ifrån sig.

Flockens oro för Barco har varit stor, och hjälpt till att de anmält sig som frivilliga till nattpassen i stallet. Vi har inte behövt tjata på vare sig Jalle, Exit eller Basse, de har kommit självmant emot oss när vi stått vid grinden, trots att det inneburit att lämna lösdriften för en stund. De har gett moraliskt stöd och uppmuntran, gnäggat lågt och peppat när det känts extra jobbigt, helt fantastiskt att se! Vi är också väldigt rörda över all den pepp och den kärlek som vi har känt från er! Alla tips ni har skickat på hur vi ska få i honom vätska, det har till och med kommit bilder på akupressurpunkter från andra sidan jordklotet i syfte att lindra Barcos smärta. Man blir helt mållös över omtänksamheten, TACK!! Vi skickar också ett varmt tack till vår duktiga veterinär Ingela Johansson på Rättviks veterinärklinik för det stöd du gett oss. Det finns inga ord att beskriva hur skönt det är i stunder som denna! Vi hoppas att det värsta är över nu, men vågar på grund av tidigare erfarenheter inte riktigt ropa hej riktigt än. Det har varit otroligt skönt att få sova riktigt hårt i natt och vi känner oss, den turbulenta helgen till trots, redo att ta itu med denna veckan.
 

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar