Ride Against Cancer

Nu sitter de på de bettlösa huvudlagen. Alla kan göra något! Foto: cyroo.se Nu sitter de på de bettlösa huvudlagen. Alla kan göra något! Foto: cyroo.se

Vi på Akademin vill göra något för att vara med och stötta kampen mot cancer. Vi har nära och kära som drabbats, några har förlorat sina liv i sjukdomen. Så vad skulle vi hitta på?

Vi fastnade för den idella organisationen Ride Against Cancer som

  • 2017 stöttade Bröstcancerfonden
  • 2018 stöttade CancerRehabfonden
  • 2019 stöttade Prostatacancerfonden, Bröstcancerfonden och CancerRehabfonden
I år stöttar de Bröstcancerfonden som är de bröstcancerdrabbades egen fond. De gåvor som kommer till fonden går till viktig klinisk forskning, information samt stöd till bröstcancerdrabbade och deras familjer. Ride Against Cancer har ett dokumenterat avtal med Bröstcancerfonden och kan på så sätt se var pengarna hamnar. De inriktar sig överlag på mindre organisationer, för att de ser att där gör pengarna mest nytta!


Initiativtagaren till Ride Against Cancer heter Mika Thalén och har själv varit sjuk i bröstcancer. 2016 avslutade hon sin behandling och då började tanken om en insamling ta form. Föreningen älskar hästar och älskar livet, precis som vi, så vi köpte in de vackra hängsmyckena gjorda av Ko-ko-no  till hästarnas bettlösa huvudlag som ett bidrag till kampen. Nu sitter de där, som en påminnelse om, att alla kan göra något! 

Läs mer om Ride Against Cancer här

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar