Hollywood Hall of Fame!

Jeenial beundrar bilderna på sin far Imppressive och sin farfar Imppulse! Foto: cyroo.se Jeenial beundrar bilderna på sin far Imppressive och sin farfar Imppulse! Foto: cyroo.se

Rudolph Valentino, född 1895, var en italienskfödd amerikansk skådespelare som spelade huvudroller i flera stumfilmer.

I april 1916 föddes det Arabiska Fullblodet Jadaan (Abbeian x Amran by Deyr) på Hingham Stock Farm, i Massachusetts, USA. Han köptes 1925 av spannmålsmillionären W.K. Kellogg, som tog honom till sin ranch, Arabian Horse Ranch, i Pomona, Kalifornien.

Där möttes han av Valentinos beundrande blick och blev filmstjärna. Jadaans berömmelse var så enorm, att han fick en stjärna i Hollywoods Hall of Fame. Han dog 1945, 29 år gammal och en av de sista framträdanden han gjorde, poserade han med Valentinos sadel från deras gemensamma framgångssaga, filmen "The Son of the Sheikh".

Jadaan har ättlingar i Sverige bland annat i vår Jeenial! Och nu kan man njuta av läsning i flera spännande sidor om just detta i det nya numret av Svenska Arabhästmagazinet utgiven av Svenska Arabhästföreningen.

Jeenial beundrar bilderna på sin far Imppressive och sin farfar Imppulse i tidningen, och medans vi tycker det är coolt med en anfader på Hollywoods Hall of Fame, undrar han om det kanske finns en morot gömd i tidningen? Älskade häst! 

loading...

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar