DHA AB

Högtidsceremoni för medaljörer!

Corona-anpassad högtidsceremoni på självaste Nobeldagen för Rättviks medaljörer sportåret 2019! Foto: cyroo.se Corona-anpassad högtidsceremoni på självaste Nobeldagen för Rättviks medaljörer sportåret 2019! Foto: cyroo.se
Igår, på självaste Nobeldagen, blev Mats inbjuden till kommunhuset i Rättvik och en coronasäkrad högtidsceremoni för medaljörer under sportåret 2019 med valören SM och högre.

Det hela inleddes med en presskonferens och sedan filmades de medaljörer som var på plats. Filmen kommer att visas på kommunfullmäktige och via webb den 17 december. Det är andra gången som Mats uppmärksammas av Rättviks kommun på detta sätt, förra gången gällde det hans VM-silver och SM-guldet - båda 2018.

Rättvik har en stark tradition att hylla sina idrottshjältar, det är en idrottskommun av stora mått, och många sporter och idrottsliga framgångar, samsas under samma tak. Firandet brukar under normala omständigheter ske under högtidliga tillfällen på Nationaldagen den 6 juni med stor publik som samlas på gräsplanen vid Rättvikshästen. Där kan man njuta av flagghissning, fanbärare, tal, sång och musik. Idrottare från Rättviks kommun, från 15 år och upp till och med seniorklass och som kommit på medaljplats i minst SM-sammanhang brukar uppmärksammas. Under detta speciella år gjordes det en film med allas namn som visades digitalt på Nationaldagen, och nu tog man tillfället i akt att hålla en Corona-anpassad högtidsceremoni i Kommunhuset.

Tack Rättvik!
 

Senaste nyheter

Arkiv

Länkar