top of page
Ylwa och Mats Woxmark.JPG

BELÖNINGSBASERAT & BETTLÖST

Sedan 2020 är vi Sveriges ambassadörer i World Bitless Association

Sedan 2021 är vi medlemmar i Belöningsbaserad Hästträning I Sverige

Vi utbildar med belöningsbaserad träning eller positiv förstärkning. Det innebär, att vi använder oss av belöningar när vi arbetar. Det går ut på att vi först tar reda på vad hästen gillar - en bra belöning behöver inte alltid vara godis! Grunden för belöningsbaserad träning är en bra relation och vi väljer därför att träna hästarna helt fritt när vi börjar med grundarbetet från marken. På så sätt kan hästarna välja när de vill vara med oss eller inte! Vill du också lära dig?

Tveka inte att kontakta oss redan idag!

Coachning

Beridet bågskytte VM-silvermedaljör 2018.JPG

Mats Woxmark, regerande VM-silvermedaljör i jaktbana från VM i Ungern 2018. Coach: Ylwa Woxmark

Visste du om att vi kan coacha dig digitalt? Vi coachar alla inom häst från skogsmulle till hög tävlingsnivå. Specialområden är:

  • Bettlöst & Belöningsbaserad träning

  • Mentala blockeringar

  • Beteendeproblem

  • Träningsupplägg

  • Mental träning

Du bokar oss enklast genom vår bokningssida! Det går också alltid bra att maila info@beridetbagskytte.se och betala med swish 1233967866. Här hittar du delar av vårt CV!

Team Jeenial ox.jpg

Ylwa Woxmark och Jeenial ox 2012, Arabiskt fullblod. Första hästen som reds i halsring på tornerspel. Coach: Mats Woxmark

H3-METODEN

H3-metoden är verktyget vi jobbar med och det står för Horse to Horse, Horse to Human, och Human to Horse. Flocken är navet: när en ny häst anländer så är det hästflocken som först tar hand om honom eller henne och hjälper till rätta. H3-metoden är en utbildningsmetod baserad på LIMA!

LIMA

LIMA betyder Least Intrusive Minimally Aversive och beskriver en tränare eller beteendevetare som använder belönings-baserad träning för att uppnå ett utbildnings- eller beteendeförändringsmål. Vår metod innebär att vi jobbar för att öka användningen av positiv förstärkning!

BITLESS ASSOCIATION

Vi är sedan 2020 Sveriges ambassadörer i World Bitless Association! Detta innebär att vi har ett nationellt uppdrag att sprida och öka kunskapen om bettlös ridning och körning i vårt avlånga land. Vi kommer att börja att arbeta lokalt med dessa frågor och ser mycket fram emot det!

bottom of page