top of page

Årets julklapp är en upplevelse!

Uppdaterat: 11 apr. 2023

Så här under Black Friday och Black week dagarna börjar vi alltid att tänka på hur mycket onödigt vi människor konsumerar. Behöver vi verkligen allt som vi köper? Vi pratar mycket om hållbarhet här hemma, speciellt när julen nalkas och köphysterin många gånger tar över samhället.


Hållbarhet, vad är det? Vi tänker, att vi som lever nu inte ska äventyra livet för kommande generationer. Vi har alltså ett ansvar att vattnet ska vara drickbart för våra barnbarn och att luften fortfarande ska gå att andas, vi har också ansvar för ekonomin och för samhället i stort. Vi har i år börjat att förbereda gården till ett "tillbaka-läge", där vi är självförsörjande och på sikt kanske till och med kan koppla bort oss från elnätet. Det är mycket man blir uppmärksammad på, när man börjar kika på sådana här saker och det brukar efterföljas av ett helt nytt tänk. Återbruk och ett enklare liv har det inneburit för oss.


Hållbarhet för oss, är därför att vara en så låg belastning som möjligt. Vi tänker att hållbara hästar inte skadas, får vara friska och leva ett gott hästliv länge. Att vi människor tar ansvar inte bara för våra egna kroppar så att de håller, vi tänker på att vara en så låg belastning som möjligt för samhället i stort, vi tar inte mer resurser än vad vi behöver. Vi cyklar och rider till affären ibland och har upptäckt att det kan vara en helt fantastisk upplevelse!


Men går det som företagare att skapa en hållbar produkt eller tjänst? Det är såklart en utmaning, men vi försöker att dra vårt strå till stacken. En sak vi blev uppmärksammade på under pandemin, är de digitala möjligheterna som finns när man ska träna och söka tränare. Vi började då coacha digitalt i Ridesum och helt plötsligt så öppnade sig inte bara Sverige utan hela världen. Vi och våra elever sparade inte bara tid, vi hjälps alla åt att spara på miljön också genom att inte resa. En bra grej!


Så årets julklapp, för er som är inne på hållbarhetstänket, måste väl ändå vara en upplevelse? Hos oss får du uppleva den fantastiska frihet vi har i vårt land, att kunna vistas ute i naturen och att där kunna utvecklas tillsammans med sin häst. Våra bästa julklappstips hittar du därför med 15% rabatt till och med den 30 november!


Behöver man ha dåligt samvete när man handlar nytt? Det är lätt att få det, vi väljer oftast begagnat när vi ska handla och framför allt när vi ska handla kläder. Men ibland kan det faktiskt vara skönt att unna sig något nytt. Idag sprack dragkedjan på min täckjacka till exempel och jag inser, att den inte kommer att kunna återbrukas av någon annan. Så i alla fall jag kommer att snegla på vår merchbutik i dag och hela helgen, där det finns möjlighet att handla med 20% rabatt! Sen får jag se om jag handlar något eller inte. Gör jag det, ska jag inte glömma att uppge koden "blackweek20" i kassan så att jag får rabatten på alla produkter.


Hoppas du får en skön första advent! Om man sållar bort bruset med julstök och kommers, kan detta vara en riktigt skön tid att vara i nuet i,


/Ylwa och Mats


Hållbar häst.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page