top of page

Certifierade för Etisk hästhållning, steg 1!

Uppdaterat: 7 apr. 2023

Äntligen! Efter flera års hårt arbete kan vi idag meddela att vi 2022 klarade vår certifiering för steg 1 i Etisk hästhållning: "Grovfoder, kompisar och frihet!" Idag fick vi motta beviset. Så vad innebär det egentligen? Jo, det innebär att vi har jobbat med att titta på hästens grundläggande behov och arbetat med anpassningar utifrån det. Vi har också upprättat individuella hästvälfärdsjournaler.


Etisk hästhållning är att man alltid utgår från hästens välfärd för att skapa friskare hästar. Det innebär att alla hästar dagligen har möjlighet att utföra sina naturliga beteenden, får en träning och arbetsmiljö som vilar på aktuell forskning både gällande inlärning och fysisk uppbyggnad, och tas om hand av människor som har kunskap om hästens emotionella, fysiologiska och individuella behov. Det innebär också, förebyggande hälsovård och att mötas på ett ökat etiskt förhållningssätt.


Nu ser vi fram emot att ta itu med certifiering till steg 2 som är "Träning, utrustning och arbetsmiljö" men först ska vi ha en riktigt skön påskledighet tillsammans med familjen. Vi önskar er alla en riktigt Glad Påsk!


/Ylwa och Mats


Vill du veta mer om Etisk hästhållning? Då ska du läsa här.

Skärtorsdagen 2023 mottog vi vår certifiering i steg 1 av Etisk hästhållning, "Grovfoder, kompisar och frihet!" Foto: Etisk hästhållning.Har du hört talas om Friends of Mio? Sveriges största hästfristad för traumatiserade hästar och andra djur?

128 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page