top of page

En dröm som går i uppfyllelse: BA Jamaal El Din på Träning hos oss!

Uppdaterat: för 3 dagar sedan


Foto: Jessica Hemlin


BA Jamaal El Din ("Lill-Jalle), född 2007, arabiskt fullblod, hingst.

e. Perignon Al Amar u. Janiiwa (Jeenials syster!) ue. Smasc

Ägare: MDA Arabians, Christina Alfredsson


Alla som har följt oss ett tag vet alldeles säkert att vi sååå mycket hade önskat att Jeenial fått vara hingst! En häst som honom hittar man bara en gång i livet, Men nu var han redan kastrerad när han blev en del av familjen 2006.


Vi försökte få till att han skulle bli morfar då Jeenials dotter Extasia ("Exit) kom till oss 2019, men hon var redan för dålig i sin artros, så det hade blivit för mycket för henne att bli mamma. Nu fick vi njuta av att rå om en av hans avkommor hennes sista år i livet och det var helt fantastiskt, hon var så otroligt fin på alla sätt och vis, vi är så otroligt tacksamma för det!


Vi har också vetat ett tag att det finns en hingst i sverige som har Jeenials linjer. Förra året fick vi träffa honom på riktigt och det var helt magiskt, det var som att se Jeenial för 10 år sedan! Så ni kan nog ana hur fantastiskt det kändes när vi fick frågan om vi kunde tänka oss att träna honom?


Kan man träna en arabhingst med etiska träningsmetoder? Absolut! Jamaal kommer bland annat att gå på lösdrift, ridas in bettlöst och tränas belöningsbaserat.


Ett varmt tack till Christina på MDA Arabians för förtroendet!
Jamaal kommer att vara tillgänglig för betäckning under tiden han är på träning hos oss! Han är en fantastiskt snäll hingst och ser ju även ut som en riktig sagohäst.


Vi behöver ju inte skryta med Jeenials egenskaper eftersom ni redan vet dem! Jeenial är morbror till Jamaal så det är en oerhört fin möjlighet att få avkommor efter en arabhingst med en mentalitet som är obeskrivligt bra och som lämpar sig väl för all typ av bruksridning! (Jeenial har ju själv ett par riktigt duktiga avkommor inom distans). Jamaal är också friröntgad.


Hör av er vid intresse till info@hastakademin.com/Ylwa och Mats


241 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page