top of page

I "Våghalsar på distans" är alla vinnare!

Uppdaterat: 16 nov. 2021


Det spelar nog ingen roll hur gammal man blir som hästtjej, man blir lika glad när ens Team får en fin rosett! Denna veckan har Basse fått sin allra första rosett och idag fick han stolt kliva högst upp på prispallen för ett rosettfoto.


Basse och Ylwa har under oktober månad deltagit i onlineutmaningen "Våghalsar på distans/Story Challenge" anordnad av Jämtsäker, där den obligatoriska inlämningsuppgiften var "Face your ghost", att möta ett gemensamt spöke. Jämtsäker jobbar med miljöträning av hästar, dvs hur man kan förebygga olyckor genom att träna sin häst på oväntade situationer, och startade under pandemin upp onlineutmaningen Våghalsar på distans som går av stapeln flera gånger om året. Ett fantastiskt koncept där alla kan delta på sin egen nivå och utefter sina egna förutsättningar.


Ylwa har deltagit en gång förut tillsammans med sin häst Jeenial, men till spökutmaningen denna gången valde hon att arbeta med Basse eftersom han är den av Akademins hästar som är den största utmaningen för henne. Basse är också Mats ansvarshäst och det skulle bli nyttigt för dem att träna på tillit till varandra. Spöket de valde var grannens Alpackor! Basse har varit oerhört, rädd för dem och målet var att kunna köra honom bettlöst i närheten utan att han spunkade ur. Men körning? Kanske någon undrar, ja, då Ylwa lyckats dra på sig en rejäl muskelbristning i vaden fick det bli körning, ytterligare ett spännande moment i det hela eftersom det hittills inte varit hennes starkaste moment. De övade och övade, små steg i taget, tillbringade mycket tid ihop och tog till slut tjuren vid hornen och mötte Alpackorna i ett bettlöst körningsmoment. Det gick bra! Vill du kika på momenten, finns de på vår YouTube-kanal!


Jämtsäker hade denna gång valt att ge samtliga deltagare (ungefär 700!) blå/gula rosetter då alla som bekämpar sina spöken är vinnare. En jättefin tanke som vi gillar skarpt! Utöver Face your ghost-momentet valde Ylwa och Basse också att göra tre frivilliga moment som gick ut på att presentera Teamet, göra en målning av vad man blir glad och ledsen över samt att backa. Backningen fick bli baklänges uppför rampen på en transport, och har man kikat på den så går det inte att tvivla längre, på att Basse, som en gång ansågs som farlig, är allt annat än det i sitt nuvarande liv. Vi är väldigt glada och tacksamma att denna lilla hästen fick komma till oss och använda sin andra chans till skänka så mycket glädje åt så många människor. Och att han fick glänsa lite extra och känna sig som en vinnare i denna onlineutmaning! Ett varmt tack till Jämtsäker för en rolig, läskig och utmanande omgång och till alla deltagare för fantastisk stämning med många pepp och hurrarop. I den här onlineutmaningen är vi alla vinnare. Tillägg: Basse fick även ett hederspris! Det finns inte ord för den lyckan, TACK.


Är du också sugen på att utmana dig själv och din häst i Våghalsar på distans? Då ska du gå med i den här gruppen. Bilden är tagen av Ibrahim Khodabash!
58 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page