top of page

Ridsportförbundets Gröna kort - check!

Uppdaterat: 15 nov. 2021

När vi var små och gick på ridskola så fanns inte det Gröna kortet som idag finns för att man ska få tävla inom Svenska Ridsportförbundet, ja så gamla är vi! Så när vi blev Sveriges Ambassadörer för World Bitless Association i början av 2020, så började vi att planera hur vi skulle gå till väga för att både väcka nyfikenhet och erbjuda utbildning i bettlös ridning och körning. Vi kom fram till, att vi skulle börja jobba lokalt och la upp en kortsiktig och en långsiktig plan för hur det skulle gå till.


Vi upplever, att man idag "måste vara inne" i Ridsportförbundet för att bli betraktad som seriös, och det är ju en annan diskussion som vi kan ta vid ett annat tillfälle. Men vi har alltid trott på att visa i stället för att pracka på någon sina åsikter, för att väcka diskussioner och utveckling, så därför så beslutade vi oss i ett tidigt skede, att vi skulle ta det Gröna kortet och börja att tävla med Akademins hästar i olika discipliner på lokal nivå, och vi skulle göra det bettlöst. Det Gröna kortet är ett gediget material att ta sig igenom och vi fick en förståelse för hur tankar och rutiner har uppstått och varför de finns när vi hade genomgått utbildningen. Vi tror också, att det endast är genom utbildning som man kan skapa förståelse och som kan man bemöta sakfrågor och funderingar som uppstår från de som ännu inte är insatta.


Under sommaren har Zäta deltagit i Arabhästen i sportens onlinetävling i hoppning med jättefina bedömningsord och resultat, och det kommer att bli fler hästar och discipliner som vi kommer att testa på i framtiden! Bettlöst. För tyvärr är det som så, att innan folk börjar lyssna på dig, så måste du ha presterat något på tävlingsbanan.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page