top of page

Välkommen till oss, Nox!

Uppdaterat: 15 nov. 2021

Hur länge som helst, har vi velat bli med hund! Men då vi under många år har rest väldigt mycket, så har det inte varit möjligt. När pandemin damp ner som en bomb under förra året, så började vi prata om, att nu skulle det ändå vara möjligt och sedan dess, så har vi väntat på ett tillfälle som har känts rätt.


Idag har det varit en fantastisk dag på många sätt! Solen har värmt ordentligt, vi har haft kurs på banan och sen har vi äntligen blivit med hund efter alla dessa år. Nox har en stressproblematik som vi ser fram emot att få jobba med, och han vann våra hjärtan vid första ögonkastet. Nu sover han här bredvid i soffan! Vi är så otroligt tacksamma och glada för förtroendet att få möjlighet att förvalta en sån fin hund, Tack Petra och Fredrik,och välkommen Nox!


Fakta om Pudeln:

Världens tredje populäraste hundras, härstammar från Europa och omskrivs redan på 1200-talet med första avbildningen på 1400-talet! Pudeln var ursprungligen en vattenapporterande jakthund, varför man rakade bort pälsen på ben. Lejonklippningen kom till eftersom den var praktisk för arbete i vatten. Den päls som kunde hindra hundens rörelser klipptes bort, medan pälsen runt bröstkorg och leder sparades för att skydda dessa mot kyla och väta. Hårbollen på svansen var till för att pudeln lättare skulle synas i vattnet, men har i modern tid blivit vanligt i utställningssammanhang. Pudeln är känd för sin intelligens och sitt glada lynne, lättlärd och framgångsrik i sporter som agility och sök och spår. Bilder: "Ritter und landsknecht " av Albrecht Dührer från ca 1496 och en propaganda bild av Rupert av Pfalz med sin omtalade pudel "Boye" från 1642. Ordet pudel kommer från tyskan, närmare bestämt från det lågtyska verbet "pudeln" som betyder plaska. Pudel är en förkortning av pudelhund, i direktöversättning plaskhund. Det är storpudeln, eller Kungspudeln som den också kallas, som är originalvarianten av rasen.
11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page