top of page

VD har ordet! En summering av 2023 och en förväntansfull framåtblick mot 2024.

Vi lever i en värld där vi låter syn, hörsel, smak, lukt och känsel - våra fem sinnen påverka oss mer än vår intuition. Detta året har det blivit mer tydligt än någonsin att det blir som att åka på en femfilig autobahn med ständiga sinnesintryck, det blir alldeles för mycket brus. Ändå så befinner vi oss ständigt i detta brus och får svårt att lyssna inåt på det vi verkligen vill.


Helgstrandskandalen är väl ett typexempel på detta. I min vildaste fantasi har jag svårt att tänka mig att de människor som har jobbat där, har gått in med intentionen att de ska skada hästar. Vi alla som håller på med hästar är ju runt dem av en anledning om vi kommer ihåg att gå tillbaka till den stund när vi var små och våra ögon glittrade när vi fick klappa en hästmule? Men bruset gör att vi tappar kontakten med det vi intuitivt vet är rätt. Vi blir matade med "sanningar" som vid tillräckligt mycket upprepning blir våra egna. Och ändå så känns det inte bra i magen när vi lyssnar på omvärlden och litar på våra fem sinnen. Eller hur? Sedan är det plötsligt för sent att bryta sig loss. Man är fast i en värld där en position, kontakter, pengar eller ära och berömmelse styr livet och man blir blind. Kommer ännu längre bort från det som är på riktigt.


I år har vi lyssnat på vår intuition mer än någonsin. Vi släppte vår första bok, Hästikettsboken och vi gjorde vår bästa sommarsäsong. Det talar om för oss att det är många människor som vill hitta tillbaka till hästmulen och till kärleken till hästar. Som vill lyssna inåt. Och det får man göra hos oss.


Nästa år kommer vi, om allt går som planerat, att släppa del två av Hästikettsboken men vi kommer redan i januari att lansera en onlinekurs vi kallar "Hästikett för unga" som tar upp kärnan i Hästikettsboken del ett: grundläggande behov och att lära sig hästens signaler och beteenden. För när vi lyssnar inåt, då kommer vi att komma fram till att det alltid är vi människor som behöver ändra på oss, inte hästarna. Det är vi som behöver utbildas i deras sätt och språk, inte forma in dem i vårt system. Och förändringen börjar med mig och den börjar med dig.


Med önskan om att 2024 kommer att bli ett fantastiskt år där fler hästar får leva det liv som de faktiskt är värda - ur deras syn att se på det.


Gott Nytt År!


Ylwa Woxmark

VDVi upplever att det är många som vill hitta tillbaka till mulen och till kärleken till hästen. Det får man göra hos oss.

78 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page