top of page

Wången-instruktörer provar på Beridet bågskytte!

Uppdaterat: 11 apr. 2023


Ridsporten och hästnäringen har tre Riksanläggningar i Sverige: Ridskolan Strömsholm, Flyinge och Wången. Tillsammans förser de hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.


Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här ges bland annat utbildningar för ridlärare, hippologer, hovslagare, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare på flera nivåer. Lärarna har spetskompetens inom sina områden.

Flyinge har hästavelsverksamhet bedrivits sedan 1100-talet och historiens vingslag möter idag modern hästhållning och högklassiga ridsportevenemang. Wången är travsportens riksanläggning, men har även fokus på islandshästen och är nationellt brukshästcentrum. På Wången arrangeras utbildningar för travtränare, travkuskar, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer, hovslagare och hästskötare. 2016 var vi på Wången och höll en fullsatt kurs i Beridet bågskytte.


I helgen har vi haft en bunt instruktörer från Wången hos oss! Några profiler inom Islandshästvärlden. En av dem har nämligen ett stundande bröllop att se fram emot, och detta var en del av överraskningarna som hennes vänner planerat för henne den här helgen!


Hästarna och vädret visade sig från sin allra bästa sida och omdömet blev något som vi hört några gånger förut "det här är ju lätt beroendeframkallande!" Det såg ut som de hade väldigt roligt, vad tycker ni? 🌞 En vecka till håller vi banan öppen i Rättvik, passa på!9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page