Tjänster

______________________________________________
 

 Vi finns i Rättvik och är anläggningen där du kan boka privatlektioner
 med mycket tid med hästen!

Vår metod heter H3-metoden, där vi ser på hästen som en familjemedlem och en Teamkompis som tillåts att tycka och reagera, där du får lära dig att förstå din häst
samt hur mycket du själv påverkar din omgivning! Vi är också
Sveriges Ambassadörer i World Bitless Association och 
har arbetat som instruktörer sedan 2012!

Vi jobbar heltid som instruktörer
och vår egen utbildning sker kontinuerligt och enligt gällande lagar och regler.

Hur tänker vi kring Coronaviruset?

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer, så håller vi anläggningen i Rättvik öppen för dig som är symtomfri under vår utesäsong april-oktober.

Skydda dig själv och andra och tänk extra mycket på våra äldre och personer med allvarlig sjukdom. Akademin tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt händelseutvecklingen både i landet och i vår kommun. 

Vi litar till allas personliga ansvar, detta innebär, att om du känner dig minsta förkyld och eller har symptom som värk i kroppen, snuva, hosta, ont i halsen eller feber, så stannar du hemma. Skulle det bli så, att du missar en bokad tid hos oss pga sjukdom, så får du givetvis möjlighet att rida igen den vid ett senare tillfälle!

Klasserna i Stockholm är framflyttade med anledning av Coronaviruset. Berörda har fått mail!

Coachning

Ibland kanske man behöver hjälp att komma vidare i sitt teamwork med hästen eller i sin mentala träning. Ibland kanske du också behöver förbättra din teknik för att förbättra dina resultat. Vi har mångårig erfarenhet av coachning både av hästar och ryttare på alla utbildningsnivåer!
 

Privatlektion

Vi utbildar bettlöst och hos oss har du möjlighet att komma för privatlektioner med mycket tid med hästen! Du kan vara nybörjare eller ha tidigare erfarenhet. Hästarna på Akademin rids och körs bettlöst, men du kan såklart också komma hit och lära dig med din egen häst!
 

Öppen bana

Vill du prova din häst i Beridet bågskytte? Har du egen häst men saknar träningsmöjligheter? Våra banor för Beridet bågskytte står öppna för er! Vi har 90 meter för träning av Torn och samt en ostängslad jaktbana. Vill du ha assistans, kan du boka in oss!

HästPRomenad

Njut av vårt vackra kulturlandskap och gå på promenad med någon av våra fyrfota vänner!  På med träningskläderna och ta en promenad i rask takt. Det är toppen både för dig och hästen, och om du vill ha mer motion, kan du lägga in inslag av jogging på turen!
 

 Kurser

Vi har introduktionskurser i Beridet bågskytte för dig som är nybörjare, och där ingen tidigare erfarenhet krävs. Kurserna är på 3 timmar, där vi börjar från marken för att sedan sätta oss till häst och prova i valfri gångart. När du har gått introduktionskursen kan du fortsätta i våra  fortsättningsgrupper.
 

Kurs hos dig

Vill du i stället lära dig i lugn och ro på din hemmaplan? Inga problem. För att vi ska åka ut till dig, behöver ni vara minst 6 personer och ha tillgång till egen häst. Vi kan hjälpa dig att komma vidare med bettlösa alternativ. Vintertid vill vi ha tillgång till ridhus. Kontakta oss så berättar vi mer!
 

Hästmys

Mys med en häst, öva på att vara i nuet och känn lugnet komma över dig! Hästar är otroligt inkännande djur och det är skönt att inte behöva tänka på något speciellt utan bara vara nära, känna hästens värme eller höra på mumsandet. Akademins hästar är väldigt sällskapliga och nyfikna!
 

hästläger

Sommartid anordnar vi läger med häst och pilbåge i Rättvik, Dalarna. Lägren har alltid fokus på din relation med hästen och du kan välja olika inriktningar såsom till exempel Yoga. Här är vi max sex deltagare och alltid två instruktörer. Det går också bra att hyra häst!
 

Företagsevent

Är ni en grupp, ett företag eller kompisgäng som vill prova på Beridet bågskytte? Vi tar emot grupper om max fem personer per gång (tre ridande), där ni får en grundlig genomgång i sporten av en erfaren handledare. Ingen tidigare erfarenhet av vare sig bågskytte eller ridning behövs!