Tjänster

______________________________________________
 

 Vi finns i Rättvik och är anläggningen där du kan boka privatlektioner i ridning, körning, bågskytte
och beridet bågskytte med mycket tid med hästen!

Vår metod heter H3-metoden, där vi ser på hästen som en familjemedlem och en Teamkompis som tillåts att tycka och reagera, där du får lära dig att förstå din häst
samt hur mycket du själv påverkar din omgivning! Vi är också
Sveriges Ambassadörer i World Bitless Association och 
har arbetat som instruktörer sedan 2012!

Vår egen instruktörsutbildning sker kontinuerligt och enligt gällande regler.

Hur tänker vi kring Coronaviruset?

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer håller vi från och med den 13 juni anläggningen i Rättvik öppen för dig som är symtomfri.

Skydda dig själv och andra och tänk extra mycket på våra äldre och personer med allvarlig sjukdom. Akademin tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt händelseutvecklingen både i landet och i vår kommun. Vi litar till allas personliga ansvar, detta innebär, att om du känner dig minsta förkyld och eller har symptom som värk i kroppen, snuva, hosta, ont i halsen eller feber, så stannar du hemma. Skulle det bli så, att du missar en bokad tid hos oss pga sjukdom, så får givetvis möjlighet att rida igen den vid ett senare tillfälle!

Juni: Klasserna i Stockholm är framflyttade till ett senare datum med anledning av Coronaviruset. 

Coachning

Ibland kanske man behöver hjälp att komma vidare i sitt teamwork med hästen eller i sin mentala träning. Ibland kanske du också behöver förbättra din teknik för att förbättra dina resultat. Vi har mångårig erfarenhet av coachning både av hästar och ryttare på alla utbildningsnivåer!
 

Privatlektion

Vi utbildar bettlöst och hos oss har du möjlighet att komma för privatlektioner med mycket tid med hästen! Du kan vara nybörjare eller ha tidigare erfarenhet. Hästarna på Akademin rids och körs bettlöst, men du kan såklart också komma hit och lära dig med din egen häst!
 

Kurser

Vi har introduktionskurser för dig som är nybörjare, och där ingen tidigare erfarenhet krävs. Kurserna är på 3 timmar, där vi börjar från marken för att sedan sätta oss till häst och prova i valfri gångart. När du har gått introduktionskursen kan du fortsätta i våra  fortsättningsgrupper.
 

PRomenad

Njut av vårt vackra kulturlandskap och gå på promenad med någon av våra fyrfota vänner!  På med träningskläderna och ta en promenad i rask takt. Det är toppen både för dig och hästen, och om du vill ha mer motion, kan du lägga in inslag av jogging på turen!
 

Öppen bana

Vill du prova din häst i Beridet bågskytte? Har du egen häst men saknar träningsmöjligheter? Vår bana för Beridet bågskytte står öppen för er! Den är 90 meter lång och du kan träna både Torn och Raidbana, med eller utan elektronisk tidtagning. Vill du ha assistans, kan du boka in oss!
 

Ridläger

Sommartid anordnar vi ridläger i Rättvik, Dalarna. Där kan du välja alltifrån nybörjarnivå till tävlingsnivå och mellan junior och seniorläger. Lägren är på tre dagar och vi lägger upp en individuell träningsplan då vi alltid är två instruktörer. Här finns det också tillgång att hyra häst.
 

Hästmys

Mys med en häst, öva på att vara i nuet och känn lugnet komma över dig! Hästar är otroligt inkännande djur och det är skönt att inte behöva tänka på något speciellt utan bara vara nära, känna hästens värme eller höra på mumsandet. Akademins hästar är väldigt sällskapliga och nyfikna!
 

Kurs hos dig

Vill du lära dig på din hemmaplan? Inga problem! Du behöver ingen erfarenhet. Vi kommer och håller kurs på din anläggning om ni är minst sex ekipage och max tolv! Vi behöver en ridbana alternativt en raksträcka på 90 meter. Vintertid vill vi ha tillgång till ridhus. Kontakta oss så berättar vi mer!
 

Företagsevent

Är ni en grupp, ett företag eller kompisgäng som vill prova på Beridet bågskytte? Vi tar emot grupper om max fyra personer per gång, där ni får en grundlig genomgång i sporten av en erfaren handledare. Ingen tidigare erfarenhet av vare sig bågskytte eller ridning behövs!