Våra hästläger

Under föregående år genomförde vi sju Corona-anpassade läger!

Visste du om att vårt arbete har blivit uppmärksammat av Hästvälfärdsgruppen?
Läs mer här.

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer, så håller vi anläggningen i Rättvik öppen för dig som är symtomfri under vår utesäsong april-oktober.

Skydda dig själv och andra och tänk extra mycket på våra äldre och personer med allvarlig sjukdom. Akademin tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt händelseutvecklingen både i landet och i vår kommun. 

Vi litar till allas personliga ansvar, detta innebär, att om du känner dig minsta förkyld och eller har symptom som värk i kroppen, snuva, hosta, ont i halsen eller feber, så stannar du hemma. Skulle det bli så, att du missar en bokad tid hos oss pga sjukdom, så får du givetvis möjlighet att rida igen den vid ett senare tillfälle!

LÄGER

barbacka & Balans

22-24 juni
Årets Nybörjar-nyhet heter Barbacka & Balans! Vi rider barbacka och utvecklar inte bara vårt skytte utan fokuserar också på vår egen kropp med daglig konditions och styrketräning i naturen med hästarna bredvid (Promenad, joggingtur mm). Lägret passar dig som vill komma igång att träna, och som vill lära dig mer om kontakten med hästen vid barbackaridning!

Nybörjare

12-14 juni och 20-22 juli
Nybörjarlägret är för dig som aldrig provat Beridet bågskytte, eller som har provat lite grann. Du fortsätter på din nivå och bestämmer takten hur långt du vill komma under de här tre dagarna. Vi fokuserar på relationen och kommunikationen med hästen och lär oss förstå hur vi påverkar våra Teamkompisar. 

Båda lägren:
Endast plats kvar för dig med egen häst!

barbacka & BAlans

29 juni-1 juli (Ungdomar)
Årets Fortsättnings-nyhet heter Barbacka & Balans! Vi rider barbacka och utvecklar inte bara vårt skytte utan fokuserar också på vår egen kropp med daglig konditions och styrketräning på naturbana i skog och mark. Lägret passar dig som rör på dig, och som kan rida och skjuta i galopp. Du vill lära dig mer om kontakten med hästen vid barbackaridning! 

Endast plats kvar för dig med egen häst!

Fortsättning & Yoga

3-5 augusti
Fortsättningslägret & Yoga har samma inriktning som Fortsättningslägret men med ett tillägg: en Yogaklass om dagen! Du får mest ut av detta lägret om du förutom relationen med hästen också intresserar dig för att lära dig mer om hur mycket våra kroppar påverkar hästen. Du tycker om att vara i form och att lära dig nya saker! 

Nybörjare & Yoga

6-8 juli 
Nybörjarlägret & Yoga har samma inriktning som Nybörjarlägret men med ett tillägg: en Yogaklass om dagen! Du får mest ut av detta lägret om du förutom relationen med hästen också intresserar dig för att lära dig mer om hur mycket våra kroppar påverkar hästen. Du tycker om att komma i form och att lära dig nya saker! Yogalägret var sommaren 2020's stora megahit!

Fortsättning

17-19 augusti
Fortsättningslägret är för dig som tränar Beridet bågskytte regelbundet och vill komma vidare. Här går vi djupare in i skyttetekniker samt metodik och taktik i olika grenar. Vi fortsätter att fokusera på relationen och kommunikationen med hästen och lär oss förstå hur vi påverkar våra Teamkompisar. 

Vi släpper också några helgkurser med olika teman, se anmälningsformulär nedan.
Läs mer om dem bland evenemangen på vår Facebooksida! 

ÖVriga läger & Kurser

Fortsättning special

27-29 juli
Det här är ett Specialbeställt läger för en återkommande grupp! Lägret är endast tillgängligt för deltagarna. Fortsättningslägret är för dig som tränar Beridet bågskytte regelbundet och vill komma vidare. Här går vi djupare in i skyttetekniker samt metodik och taktik i olika grenar. Vi fortsätter att fokusera på relationen.

FULLT

Nybörjare

29-30 maj
Den här kursen är för dig som aldrig provat Beridet bågskytte, eller som har provat lite grann. Du fortsätter på din nivå och bestämmer takten hur långt du vill komma under de här dagarna. Vi fokuserar på relationen och kommunikationen med hästen och lär oss förstå hur vi påverkar våra Teamkompisar.

Endast plats kvar för dig med egen häst!

modig

17-18 juli
Den här kursen är för dig som tycker att du "är tant, har mindre bra självförtroende och dålig balans!" Du har aldrig provat Beridet bågskytte, eller har provat lite grann.
Under två dagar hjälper vi dig att vända tanken, till att bli Modigare och bättre balanserad. Och vi gör det med mycket humor och roliga övningar!

PRaktisk Info

Pris:
4.400 kr

ERBJUDANDEN
 

Lägersläppet sker varje år den 1 november. I samband med lägersläppet, lämnar vi alltid rabatt på våra hästläger under november, december och januari månad!

VI FIRAR 10 ÅR i ÅR: 
MARS: 10% på Fortsättningslägret Beridet bågskytte & Yoga 3-5 augusti!
3.960 kr + hästhyra 900 kr). Ange koden 10ÅR i meddelandefältet till oss.


Max antal deltagare:
6 st

I priset ingår:
Lunch och middag
Hagplats eller box till din häst, du tar med dig extra foder
Lån av pilbåge och pilar

Tillkommer på priset;
Boende Bed & Breakfast med placering i Rättvik, betalas på plats

Hyra av häst (3 platser/läger):
Tillkommer på priset med 1.000 kr 

Betalningsvillkor:
Betalning är lika med bekräftad bokning, tänk på att det är stor åtgång på platserna! Betalning sker till Swish 1233967866 eller Bankgiro 135-6484

För dig som tar med egen häst: Genom att skicka in bokningen till oss,
godkänner/intygar du även hästägarförsäkran nedan:

Hästägarförsäkran

Jag försäkrar härmed på heder och samvete

  • Att hästen under de senaste tre veckorna, räknat från denna dag, icke visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom
  • Att hästen under de senaste tre veckorna icke varit uppställd i stall, där smittsam hästsjukdom mig veterligen förekommit, samt
  • Att hästen under samma tid ej heller på annat sätt varit i kontakt med häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft någon smittsam sjukdom
  • Att hästen i övrigt mig veterligen är fullt frisk

Varmt välkommen till Rättvik! 

anmälningsblankett

Betald plats är lika med bokad plats. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast mot sjukintyg. Genom att skicka in anmälan, godkänner du också våra villkor.

Glöm inte att skriva namn och läger på inbetalningen!