Enligt Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer, så håller vi anläggningen i Rättvik öppen för dig som är symtomfri under vår utesäsong maj-oktober.

Skydda dig själv och andra och tänk extra mycket på våra äldre och personer med allvarlig sjukdom. Akademin tar spridningen av coronaviruset på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt händelseutvecklingen både i landet och i vår kommun. 

Vi litar till allas personliga ansvar, detta innebär, att om du känner dig minsta förkyld och eller har symptom som värk i kroppen, snuva, hosta, ont i halsen eller feber, så stannar du hemma. Skulle det bli så, att du missar en bokad tid hos oss pga sjukdom, så får du givetvis möjlighet att rida igen den vid ett senare tillfälle!

Våra läger med häst och pilbåge sommaren 2021:

Sommaren 2020 Corona-anpassade vi och genomförde sex planerade läger och ett special. 
Den 1 november släpps vi våra läger för nästa sommar!

Glöm inte att ange vilket läger du har anmält dig till när du betalar lägeravgiften.

barbacka & Balans

22-24 juni
Årets Nybörjar-nyhet heter Barbacka & Balans! Vi rider barbacka och utvecklar inte bara vårt skytte utan fokuserar också på vår egen kropp med daglig konditions och styrketräning i naturen med hästarna bredvid (Promenad, joggingtur mm). Lägret passar dig som vill komma igång att träna, och som vill lära dig mer om kontakten med hästen vid barbackaridning!

Nybörjare

20-22 juli
Nybörjarlägret är för dig som aldrig provat Beridet bågskytte, eller som har provat lite grann. Du fortsätter på din nivå och bestämmer takten hur långt du vill komma under de här tre dagarna. Vi fokuserar på relationen och kommunikationen med hästen och lär oss förstå hur vi påverkar våra Teamkompisar. 

barbacka & BAlans

29 juni-1 juli
Årets Fortsättnings-nyhet heter Barbacka & Balans! Vi rider barbacka och utvecklar inte bara vårt skytte utan fokuserar också på vår egen kropp med daglig konditions och styrketräning på naturbana i skog och mark. Lägret passar dig som rör på dig, och som kan rida och skjuta i galopp. Du vill lära dig mer om kontakten med hästen vid barbackaridning!

Fortsättning, Yoga

3-5 augusti
Fortsättningslägret, Yoga har samma inriktning som Fortsättningslägret men med ett tillägg: en Yogaklass om dagen! Du får mest ut av detta lägret om du förutom relationen med hästen också intresserar dig för att lära dig mer om hur mycket våra kroppar påverkar hästen. Du tycker om att vara i form och att lära dig nya saker! 

Nybörjare, Yoga

6-8 juli
Nybörjarlägret, Yoga har samma inriktning som Nybörjarlägret men med ett tillägg: en Yogaklass om dagen! Du får mest ut av detta lägret om du förutom relationen med hästen också intresserar dig för att lära dig mer om hur mycket våra kroppar påverkar hästen. Du tycker om att komma i form och att lära dig nya saker! Yogalägret var sommaren 2020's stora megahit!

Fortsättning

17-19 augusti
Fortsättningslägret är för dig som tränar Beridet bågskytte regelbundet och vill komma vidare. Här går vi djupare in i skyttetekniker samt metodik och taktik i olika grenar. Vi fortsätter att fokusera på relationen och kommunikationen med hästen och lär oss förstå hur vi påverkar våra Teamkompisar. 

Vi släpper också några helgkurser med olika teman, se anmälningsformulär nedan.
Läs mer om dem bland evenemangen på vår Facebooksida! 

PRaktisk Info

Pris:
4.400 kr

ERBJUDANDEN
 

1/11 - 30/11: 20% rabatt på samtliga läger! (3.520 kr) 

Priserna gäller så långt lagret räcker.


Max antal deltagare:
6 st

I priset ingår:
Lunch och middag
Hagplats eller box till din häst, du tar med dig extra foder
Lån av pilbåge och pilar

Tillkommer på priset;
Boende Bed & Breakfast med placering i Rättvik, betalas på plats

Hyra av häst (3 platser/läger):
Tillkommer på priset med 1.000 kr (NOV 800 kr), (DEC 850 kr), (JAN 900 kr)

Betalningsvillkor:
Betalning är lika med bekräftad bokning, tänk på att det är stor åtgång på platserna! Betalning sker till Swish 1233967866 eller Bankgiro 135-6484

För dig som tar med egen häst: Genom att skicka in bokningen till oss,
godkänner/intygar du även hästägarförsäkran nedan:

Hästägarförsäkran

Jag försäkrar härmed på heder och samvete

  • Att hästen under de senaste tre veckorna, räknat från denna dag, icke visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom
  • Att hästen under de senaste tre veckorna icke varit uppställd i stall, där smittsam hästsjukdom mig veterligen förekommit, samt
  • Att hästen under samma tid ej heller på annat sätt varit i kontakt med häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft någon smittsam sjukdom
  • Att hästen i övrigt mig veterligen är fullt frisk

Här anmäler du dig!

Betald plats är lika med bokad plats. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast mot sjukintyg. Genom att skicka in anmälan, godkänner du också våra villkor.