top of page
Ollasgården utsikt.jpg

Nu öppnar vi upp gården för boende!

Major Thomas von Möhlen är den första kända ägaren "Kaptensgården" i Övre Gärdsjö. 1662 gifter han sig med Sara Schottenia i Rättvik och de fick bland annat fyra söner som alla var i tjänst hos Karl XII: Erik, Johan, Petter och Thomas. Samtliga började sina karriärer vid Dalregementet och ja, så börjar den spännande historien om vår gård!

 

För kaptensgården finns kvar, det är ättlingar till familjen von möhlen som fortfarande bor där och de byggde även gården vi bor på idag. När vi köpte den 2011 hade vi ingen aning om, att våra släktband skulle föras samman, men det har ju naturligtvis gjort att både gården och platsen har rotat sig i våra hjärtan.

Det här är en fantastisk plats att vara på, och i år öppnar vi det stora boningshuset för boende, för nu vill vi dela den här platsen med er! Boendet på gården har fem rum (tre enkelrum och två dubbelrum), ett fullt utrustat kök, toalett och allrum med tv samt en uteplats. I mån av plats finns det möjlighet att hyra hela huset. I år har vi öppningsrabatter på boendet: 550 kr/natt för enkelrummen och 900 kr/natt för dubbelrummen. I priset ingår det frukostbuffé och städning, det finns möjlighet att förvara och laga sin egen mat.

 

Från alla delar av rummen kan du njuta av en fantastisk utsikt! Njut av omgivningarna med milslånga promenad och ridvägar, allt på historisk mark. Och det är bara 8 minuter med bil ner till rättvik och Siljan.

Hundar är välkomna!

Bed & Breakfast Hästfristaden,
Drömmen om

en Hästfristad

Vår stora dröm är en Hästfristad och du som bokar boende på vårt Bed & Breakfast i år, tar oss ett steg närmare den drömmen!

Varje rum i huset har namn efter en häst i vår grundflock och delar den hästens historia. Det visar att alla hästar kan få en andra chans!

Bed and Breakfast.jpg
Hästfristaden.jpg

BOKNINGSVILLKOR

VARMT VÄLKOMMEN TILL OSS!

01

Villkor för avbokning och ombokning:

Ändring eller avbokning av befintlig bokning kan ske utan extra kostnad fram till klockan 12.00 senast 48 timmar innan ankomst (lokal tid). ska du på kurs? här är våra datum!

03

Villkor för incheckning och utcheckning:

Incheckning sker mellan

kl 15-21. övrig tid enl ö.k. Vänligen meddela eventuella synpunkter och anmärkningar på rummen snarast efter incheckning. Utcheckning sker innan klockan 11 på avresedagen. 

02

Villkor för bokning och betalning:

skicka in en boknings-förfrågan till oss och invänta svar. Vid bekräftat datum betalas hela vistelsen i förskott till Swish 1233967866. Ange ankomstdatum.

04

Villkor för bokning av grupper:

i mån av plats tar vi också emot förbokade grupper. i år finns det endast plats på vardagar till och med augusti. Grupper faktureras med 10 dgr betalningsvillkor i förskott och får pris enligt offert. Använd formulär nedan!

Vill du bo på hästgård i sommar?
Och samtidigt stödja en god sak?

Just nu så är i stort sett alla helger fullbokade till och med augusti, men vi har fortfarande plats i veckorna.

Hör av dig så ser vi om vi kan hitta en lucka! 

  • Facebook
  • Instagram

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer så snart vi kan.

bottom of page