top of page

En fin sorti på Dala Tapto!

Uppdaterat: 19 juni 2023

Året var 2014 när vi träffade Katarina för första gången. En ung tjej med en väldigt fin djurkänsla och sedan dess har vi haft den stora förmånen att få vägleda henne på hennes hästresa. Två år senare började hon att skapa en relation med Zäta, en relation som skulle vara byggd på mod, tillit och samspel. Vi valde Zäta eftersom vi visste att när Katarina skulle få en relation med honom så skulle det också innebära en personlig utvecklingsresa för henne. Och vilken resa det har varit! Zäta är ingen enkel häst för oss människor med många tankar och mycket energi. Energi som inte alltid syns utanpå. Han behöver 100% närvaro annars gör han sin egen grej. Och sådana läromästare är ju de allra bästa, eller hur?


För tre år sedan frågade Dala Tapto oss om vi kunde tänka oss att medverka 2023. Det gjorde oss oerhört glada och det sammanföll också med vår planering att avveckla oss själva från showvärlden. Det var också året för Sveriges 500-årsjubileum. Vi har fått vara med om så många fantastiska platser och så många unika upplevelser genom åren, men för oss så har det alltid varit så mycket mer än det ögat har sett. Vi har tränat hästarna med ett etiskt förhållningssätt och har också ridit dem så inför publik för att visa att det faktiskt går! Även i skarpt läge. Jeenial har varit det stora ansiktet utåt i showvärlden och i år när han fyllt 26 år så kändes det som att även han tyckte att det var dags att ta ett steg tillbaka. Och då även jag (Ylwa).


Så var det då dags. 2023 och Konungariket Sveriges 500 års jubileum. Vi valde att göra vår sorti på Dala Tapto och ta med Katarina - dags för oss gamlingar att lämna över till den yngre generationen. Iklädda dräkter för Landsknekt och Kampfrau entrade Mats och Katarina arenan. Landsknektarna var 1500-talets legosoldater, vanligtvis bördiga från Tyskland och utan dem och utan Dalfolket hade inte Gustav Vasa kunnat bli kung och det kanske inte hade funnits något Sverige. Det blev lite extra applåder från publiken för det!


Vilken dag. Vilken publik. Vilken sorti. Vilka fyrfota vänner vi har. Vilken fin uppvisning Katarina, nu är ni exakt där vi visste att ni skulle vara!


Ett varmt tack till Dala Tapto för att vi fick förtroendet att vara med i denna unika musikupplevelse. Det blev pampigt, det blev mäktigt. Och liksom Sverige inte hade varit Sverige utan vare sig Dalfolket eller Landsknektarna, så hade vi inte varit där vi är utan våra allra bästa läromästare: hästarna. Det här var också en hyllning till er.


Kock Katarina Ingemarsdotter och Mats Woxmark på Zäta och Barco efter Dala Tapto 2023!


Ett varmt tack till Dala Tapto för att vi fick förtroendet att vara med i denna unika musikupplevelse. Det blev pampigt, det blev mäktigt. En fin sorti!*** Filmade du oss på Dala Tapto? Då får du hämta ut ett rabatterat prova-på tillfälle hos oss mot att vi får använda din film! Kontakta oss lättast på info@beridetbagskytte.se ***


Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page