top of page

Ridkavaj, ridbyxor och Hubertusjakt!

Uppdaterat: 7 nov. 2022

Har du varit med på någon Hubertusjakt i år? I moderna tider är det ju ingen jakt, utan en terrängbana och ett upplopp, och nu skulle Jalle och Barco få prova Hubertusjakt för allra första gången! Sist jag, Ylwa, red en var 1984, Mats har aldrig provat, så vi såg verkligen fram emot en härlig dag i skogen! Och alla andra kanske för att de får se oss i ridkavaj - äntligen.


Och det blev verkligen en förmiddag att minnas, magiskt vackra ridvägar i varierad terräng och en lång strandremsa med utsikt, som fick oss alla att tappa andan. Jeenial och Barco var pigga och tyckte det var roligt att komma ut och se lite annat och framför allt träffa andra hästar! Barco bjöd på några broncoskutt och då vet man att han är taggad. I slutet skulle vi leta efter en gömd rävsvans i en stor hage och var skulle vi börja? Vi tog vänstervarvet då Mats plötsligt sa, "där är den, vid trädet!" varpå Jeenial och jag galopperade dit och snodde den först! Vet inte om Mats lade sig med flit, men oavsett, så får vi dela på en flaska Prosecco ikväll! För både det och mumsigt godis fanns i rävsvansen. Hästarna fick knäckebröd och prisrosetter och var mer än nöjda med det!


Jeenial kändes helt fantastisk, lyhörd och glad, och vi hade alla en väldigt rolig dag. Ett stort och varmt tack till Hästfolk i Furudal för att ni hade ordnat det så fint, detta gör vi alla gärna om nästa år igen!

Team DHA på Hubertusjakt! Foto: Margareta Fyhr


Bilder från dagen av Mats Woxmark och Margareta Fyhr:


Filmklipp från dagen av Elin Swahn Fyhr:


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page